Psykologit

Opiskeluhuollon psykologit tarjoavat yksilöllistä tukea Edukon perustutkinto-opiskelijoille, TUVA-opiskelijoille ja oppivelvollisille, jotka kaipaavat neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi motivaatioon, ajankäyttöön, keskittymiseen, aikaansaamiseen, oppimiseen, stressiin, jaksamiseen, jännittämiseen tai mielialaan liittyvissä kysymyksissä. Palvelu on ennaltaehkäisevää ohjausta, neuvontaa ja arviointia.

Missä asioissa voit ottaa yhteyttä psykologiin?

Edukon opiskeluhuollon psykologit auttavat opiskelijoita opiskeluun liittyvissä ongelmissa. Jos vastaat kyllä joihinkin alla olevista kysymyksistä, voit varata ajan psykologin yksilöohjaukseen.

 • Motivaatio tai jaksaminen kateissa?
 • Ajankäytön ongelmia, et saa aloitettua, keskittyminen vaikeaa?
 • Stressi jäänyt päälle, uupuminen uhkaa?
 • Jännittäminen haittaa opiskelua?
 • Paluu opintoihin pelottaa?
 • Oppimisvaikeus esteenä?
 • Opiskelun ja muun elämän yhteensovittaminen pohdituttaa?

Miten varaat ajan?

 1. Psykologille tullaan ajanvarauksen kautta. Kun haluat varata opiskelijana ajan, voit lähettää oman opiskelualasi psykologille tekstiviestin tai sähköpostin (yhteystiedot ja opiskelualat alempana). Voit myös soittaa psykologille. Psykologit eivät käytä Wilmaa.
 2. Kun varaat aikaa, laita ajanvarausviestiin ainakin oma nimesi ja opiskelualasi. Alaikäisten opiskelijoiden kohdalla myös huoltaja voi varata ajan psykologille opiskelijan puolesta. Alaikäinen voi varata ajan myös itse ilman huoltajan suostumusta. Ohjauskäynnit ovat luottamuksellisia.
 3. Myös opettaja tai opinto-ohjaaja voi kysyä neuvoa psykologilta puolestasi tai varata sinulle ajan, jos toivot sitä.
 4. Jos joudut peruuttamaan varaamasi ajan, voit tehdä sen tekstiviestillä tai sähköpostilla. Peruuta aika mielellään hyvissä ajoin.

Mitä psykologin tapaamisella tapahtuu?

Yksilöohjauksen tavoitteena on selvitellä tilannettasi ja tukea opiskelusi mielekkyyttä. Vastaanotolla voimme pohtia yhdessä kanssasi sinua mietityttäviä kysymyksiä liittyen ajatuksiisi, tunteisiisi, kokemuksiisi tai toimintaasi. Tarvittaessa psykologi voi osallistua kanssasi opiskeluterveydenhuollon lääkärikäynnille tai koulun monialaiseen neuvotteluun, jossa keskustellaan opettajasi kanssa opintojesi tukitoimista. Psykologi voi myös tehdä halutessasi yhteistyötä oppilaitoksen kuraattorin tai terveydenhoitajan kanssa asiasi etenemiseksi. Opiskeluhuollon psykologi on vaitiolovelvollinen. Psykologin käyntikerrasta jää merkintä sinun tietoihisi terveydenhuollon potilastietojärjestelmään, mutta se ei näy OmaKannassa.

Tapaamisten tavoite ja määrä sovitaan aina yhdessä opiskelijan kanssa. Psykologi voi myös ohjata sinut muihin palveluihin. 

Halutessasi voit saada myös etäohjausajan puhelimitse tai Kymenlaakson hyvinvointialueen Teams-alustalla. Teams-vastaanotolle liittymiseen tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen ja nettiyhteyden. Etätapaamiset ovat tietoturvallisia.

Mitä muuta psykologi tekee?

Psykologin työnkuvaan kuuluu myös yhteisöllinen ennaltaehkäisevä työ, joka tähtää koko oppilaitoksen hyvinvoinnin kehittämiseen. Psykologi osallistuu erilaisiin työryhmiin, kokouksiin ja suunnitteluihin. Psykologin tehtävä on myös tuoda oman tieteenalansa tietoa oppilaitoksen käytettäväksi esimerkiksi järjestämällä erilaisia henkilökunnan koulutuksia.

Vastaanottotilat ja psykologien yhteystiedot ja vastaanottotilat

Opiskeluhuollon psykologit Edukossa

Anu Hassel

 • turvallisuusalan perustutkinto
 • taideteollisuusalan perustutkinto
 • media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
 • tekstiili- ja muotialan perustutkinto
 • tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
 • pintakäsittelyalan perustutkinto
 • hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Utinkatu 85 -toimipiste ma, to ja pe

Puh. 040 661 4069, sähköposti: anu.hassel@kymenhva.fi Aloilla, joilla ei tällä hetkellä työskentele asiakastyötä tekevää opiskeluhuollon psykologia, oppilaitoksen henkilökunnalla on mahdollisuus konsultoida Kymenlaakson hyvinvointialueen opiskeluhuollon konsultoivaa psykologia. Näiden alojen opiskelijat voivat olla yhteydessä omien alojensa kuraattoriin ja terveydenhoitajaan.

Vastaanottotilat

Utinkatu 44 -toimipiste: ei vastaanottoa tällä hetkellä

Utinkatu 85 -toimipiste: koru- ja pienesineen rakennuksen käytävä

Taitajantien toimipiste: ei vastaanottoa tällä hetkellä

hae sivustolta