Edukon psykologipalvelut
Opiskeluhuollon psykologit tarjoavat yksilöllistä tukea Edukon perustutkinto-opiskelijoille, TUVA-opiskelijoille ja oppivelvollisille, jotka kaipaavat neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi motivaatioon, ajankäyttöön, keskittymiseen, aikaansaamiseen, oppimiseen, stressiin, jaksamiseen, jännittämiseen tai mielialaan liittyvissä kysymyksissä. Palvelu on ennaltaehkäisevää ohjausta, neuvontaa ja arviointia.
Missä asioissa voit ottaa yhteyttä psykologiin?
Edukon opiskeluhuollon psykologit auttavat opiskelijoita opiskeluun liittyvissä ongelmissa. Jos vastaat kyllä joihinkin alla olevista kysymyksistä, voit varata ajan psykologin yksilöohjaukseen.
- Motivaatio tai jaksaminen kateissa?
- Ajankäytön ongelmia, et saa aloitettua, keskittyminen vaikeaa?
- Stressi jäänyt päälle, uupuminen uhkaa?
- Jännittäminen haittaa opiskelua?
- Paluu opintoihin pelottaa?
- Oppimisvaikeus esteenä?
- Opiskelun ja muun elämän yhteensovittaminen pohdituttaa?
Miten varaat ajan?
- Psykologille tullaan ajanvarauksen kautta. Kun haluat varata opiskelijana ajan, voit lähettää oman opiskelualasi psykologille tekstiviestin tai sähköpostin (yhteystiedot ja opiskelualat alempana). Voit myös soittaa psykologille. Psykologit eivät käytä Wilmaa.
- Kun varaat aikaa, laita ajanvarausviestiin ainakin oma nimesi ja opiskelualasi. Alaikäisten opiskelijoiden kohdalla myös huoltaja voi varata ajan psykologille opiskelijan puolesta. Alaikäinen voi varata ajan myös itse ilman huoltajan suostumusta. Ohjauskäynnit ovat luottamuksellisia.
- Myös opettaja tai opinto-ohjaaja voi kysyä neuvoa psykologilta puolestasi tai varata sinulle ajan, jos toivot sitä.
- Jos joudut peruuttamaan varaamasi ajan, voit tehdä sen tekstiviestillä tai sähköpostilla. Peruuta aika mielellään hyvissä ajoin.
Mitä psykologin tapaamisella tapahtuu?
Yksilöohjauksen tavoitteena on selvitellä tilannettasi ja tukea opiskelusi mielekkyyttä. Vastaanotolla voimme pohtia yhdessä kanssasi sinua mietityttäviä kysymyksiä liittyen ajatuksiisi, tunteisiisi, kokemuksiisi tai toimintaasi. Tarvittaessa psykologi voi osallistua kanssasi opiskeluterveydenhuollon lääkärikäynnille tai koulun monialaiseen neuvotteluun, jossa keskustellaan opettajasi kanssa opintojesi tukitoimista. Psykologi voi myös tehdä halutessasi yhteistyötä oppilaitoksen kuraattorin tai terveydenhoitajan kanssa asiasi etenemiseksi. Opiskeluhuollon psykologi on vaitiolovelvollinen eikä ilman sinun lupaasi kerro sinua koskevia tietoja ulkopuolisille. Psykologin käyntikerrasta jää merkintä sinun tietoihisi terveydenhuollon potilastietojärjestelmään, mutta se ei näy OmaKannassa.
Käyntikertoja on 1–5, ja tapaamisten määrä ja tavoite sovitaan aina yhdessä opiskelijan kanssa. Mahdolliset jatkotapaamiset sovitaan erikseen tai psykologi voi ohjata sinut muihin palveluihin. Psykologin tapaamisen pituus on 45–60 minuuttia.
Halutessasi voit saada myös etäohjausajan puhelimitse tai Kymenlaakson hyvinvointialueen Teams-alustalla. Teams-vastaanotolle liittymiseen tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen ja nettiyhteyden. Etätapaamiset ovat tietoturvallisia.
Mitä muuta psykologi tekee?
Psykologin työnkuvaan kuuluu myös yhteisöllinen ennaltaehkäisevä työ, joka tähtää koko oppilaitoksen hyvinvoinnin kehittämiseen. Psykologi osallistuu erilaisiin työryhmiin, kokouksiin ja suunnitteluihin. Psykologin tehtävä on myös tuoda oman tieteenalansa tietoa oppilaitoksen käytettäväksi esimerkiksi järjestämällä erilaisia henkilökunnan koulutuksia.
Vastaanottotilat ja psykologien yhteystiedot ja vastaanottotilat
Opiskeluhuollon psykologit Edukossa
Anu Hassel
- turvallisuusalan perustutkinto
- taideteollisuusalan perustutkinto
- media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
- tekstiili- ja muotialan perustutkinto
- tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
- pintakäsittelyalan perustutkinto
- hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto
Utinkatu 85 -kampus ma, to ja pe
Puh. 040 661 4069, sähköposti: anu.hassel@kymenhva.fi Aloilla, joilla ei tällä hetkellä työskentele asiakastyötä tekevää opiskeluhuollon psykologia, oppilaitoksen henkilökunnalla on mahdollisuus konsultoida Kymenlaakson hyvinvointialueen opiskeluhuollon konsultoivaa psykologia. Näiden alojen opiskelijat voivat olla yhteydessä omien alojensa kuraattoriin ja terveydenhoitajaan.
Vastaanottotilat
Utinkatu 44 -kampus: ei vastaanottoa tällä hetkellä
Utinkatu 85 -kampus: Utinkatu 85 toimipiste, koru- ja pienesineen rakennuksen käytävä
Taitajantien kampus: ei vastaanottoa tällä hetkellä