Elintarvikealan perustutkinnon suoritettuasi voit työskennellä elintarvikkeiden valmistajana, leipuri-kondiittorina, lihatuotteiden valmistajana tai meijeristinä yritystoiminnan periaatteiden ja kestävän toimintatavan mukaisesti myös vaihtelevissa olosuhteissa ja kansainvälisessä ympäristössä.
Edukossa voit opiskella seuraavilla osaamisaloilla:
- elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja
- leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori
- liha-alan osaamisala, lihatuotteiden valmistaja
Kenelle
Koulutus sopii kaikille alasta kiinnostuneille. Terveydellisiä rajoitteita ovat tuki- ja liikuntaelinsairaudet ja ihottumat. Lievä hengitystieallergia on rajoite ja astma este alalle.Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet
Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Elintarvikeala on kolmanneksi suurin teollisuusala ja työpaikkoja on ympäri Suomea. Kouvolassa on useita eri elintarvikealan yrityksiä.Opiskelutapa
Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Opinnot sisältävät käytännön työtehtäviä oppilaitoksessa, erilaisia oppimistehtäviä, sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikalla opiskellaan koulutussopimuksella tai mahdollisesti oppisopimuksella. Koulutuksen aikana on mahdollista hakeutua ulkomaille työelämäjaksolle. Opintojen aikana opit tuntemaan erilaisia raaka-aineita, tuotteita ja niiden valmistustapoja. Käytät erilaisia koneita ja laitteita sekä tunnet teollisia prosesseja.Tutkinnon sisältö
Elintarvikealan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu- ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä)
- yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä)