Liiketoiminnan ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattilaisia tarvitaan työelämässä kaikilla eri aloilla. Liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittaminen mahdollistaa erilaisten yritysten ja muiden organisaation työtehtävissä toimimisen. Tutkinnon suorittajan valitseman osaamisalan ja tutkinnon osiin liittyvien valinnaisuuksien pohjalta opiskelija voi toimia erilaisissa liiketoiminnan asiantuntijatehtävissä.

Voit hakea opiskelemaan joustavasti jatkuvassa haussa sinulle sopivana ajankohtana. Haastattelussa arvioidaan tutkinnon soveltuvuus hakijalle.

Kenelle

Liiketoiminnan ammattitutkinto vastaa kaupan ja palvelualan tarpeisiin. Tutkinto sopii sinulle, jos toimit asiakaspalvelun, myynnin, markkinoinnin, taloushallinnon tai kansainvälisen kaupan ja huolinnan työtehtävissä, tai haluat hakeutua alalle. Tutkinto sopii hyvin myös jatkokoulutukseksi liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) suorittaneille.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon suorittajan valitseman osaamisalan ja tutkinnon osiin liittyvien valinnaisuuksien pohjalta opiskelija voi toimia erilaisissa liiketoiminnan asiantuntijatehtävissä esimerkiksi myynnissä, markkinoinnissa, taloushallinnossa, kansainvälisen liiketoiminnan ja huolinnan tehtävissä, assistentin tai sihteerin tehtävissä.

Opiskelutapa

Koulutus on monimuotokoulutusta painottuen työelämässä oppimiseen työ- tai koulutussopimuspaikassa. Tutkintokoulutus tapahtuu pääasiassa verkko-oppimisympäristössä noin kerran kuukaudessa erillisen ohjelman mukaisesti.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon laajuus on 150 osp. Tutkinnossa on kaikille osaamisaloille pakollisena tutkinnon osana liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osp). Voit valita osaamisalan neljästä eri vaihtoehdosta kokemuksesi ja kiinnostuksesi mukaan: liiketoiminnan palvelut (sihteerin työtehtävät), myynti ja markkinointiviestintä, taloushallinto sekä kansainvälinen liiketoiminta ja huolinta.

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Opiskelumaksu on 300 €. Maksua ei palauteta opintojen keskeytyessä. Lisäksi opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalin ja -välineet. Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella. Oppisopimusopiskelijoille koulutus on maksuton.


Haku

Muut tämän alan koulutukset

hae sivustolta