Matkailualan perustutkinto

Matkailupalvelujen tuottaja

Matkailuala on monen eri toimialan yhteistyötä (mm. ohjelma-, majoitus-, ravitsemis- ja liikennepalvelut).

Matkailualan perustutkinto antaa monipuoliset taidot asiakaspalveluun sekä kansainvälisessä työympäristössä toimimiseen.

Matkailupalvelujen tuottaja työskentelee erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä matkailuyrityksissä, hotelleissa, leirintäalueilla, ohjelmapalveluissa, messuilla, matkailuneuvonnassa tai erilaisissa matkailuun liittyvissä tapahtumissa.

Koulutuksessa opiskelet matkailualan perusteita, sanastoa sekä termistöä, asiakaspalvelua, myyntiä- ja markkinointia. Teet työtä yksin tai työryhmässä ja palvelet asiakkaita ammattimaiseen tapaan. Opit vastaamaan matkailun asiakaspalvelusta, tapahtumien järjestämisestä ja palvelulupauksista. Voit opiskella matkailupalvelujen tuottajan ammatin joustavasti omien valintojesi mukaisesti. Sinulla on mahdollisuus suorittaa samassa työpaikassa useita tutkinnon osia, edetä opinnoissasi omaan tahtiin ja valmistua nopeammin. Opiskelemaan voit hakea kevään yhteishaussa ja jatkuvassa haussa.

Kenelle

Matkailualan perustutkinto on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia työskentelemään matkailun asiakaspalvelussa ja toteuttamisessa vaikkapa erilaisissa majoituskohteissa tai ohjelmapalveluissa. Pidät ihmisten kanssa työskentelystä. Olet luova, yhteistyökykyinen, luotettava, ulospäinsuuntautunut ja sinulla on hyvä paineensietokyky. Olet joustava, valmis työskentelemään myös iltaisin ja viikonloppuisin, sekä palvelemaan asiakkaita myös vieraalla kielellä.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Matkailuala on yksi maailman kansainvälisimmistä ja nopeimmin kasvavista toimialoista, myös Suomessa. Monet alan opiskelijat saavat osa-aikaisen työpaikan jo opiskeluaikana.

Matkailupalvelujen tuottaja työskentelee esimerkiksi

  • matkailukeskusten ja -alueiden yrityksissä tai organisaatioissa
  • ohjelmapalveluyrityksissä
  • hotelleissa – ja muissa majoituspalveluyrityksissä
  • hiihtokeskuksissa
  • huvipuistoissa
  • maatilamatkailuyrityksissä
  • tapahtumien järjestämisessä ja toteuttamisessa
  • oppaana

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ja voit hakea jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Alan jatkokoulutus on restonomi (AMK) ja voit suorittaa Xamkin restonomin opintoja jo koulutuksen aikana väyläopintoina.

Opiskelutapa

Opiskelu on enimmäkseen lähiopiskelua kampuksella ja työpaikoilla. Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan valinnaisia tutkinnon osia on mahdollista suorittaa kokonaan työelämässä. Edukossa on toimiva kansainvälinen yhteistyöverkosto, joten voit suorittaa tutkinnon osia myös ulkomailla.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, koostuen ammatillisista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Koulutuksen pääpaino on matkailupalvelujen osaamisalassa. Koulutuksessa käydään läpi tuotteistamista ja toteuttamista ohjelma- ja asiakaspalvelutehtävissä. Valinnaiset tutkinnon osat toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

 


hae sivustolta