Matkailualan perustutkinto

Matkailun asiakaspalvelija

Matkailun asiakaspalvelijana, matkailualan perustutkinto, opit työskentelemään matkailualan eri yrityksissä ja toimintaympäristöissä. Matkailun asiakaspalvelijana toimit erilaisissa matkailualan tehtävissä kuten ohjelma- ja opastuspalveluissa, virtuaaliopastuksessa ja matkailun majoituspalveluissa.

Matkailualan perustutkinto antaa monipuoliset taidot asiakaspalveluun sekä kansainvälisessä työympäristössä toimimiseen.

Koulutuksessa suunnittelet, kehität, toteutat erilaisia tapahtumia, huolehdit asiakkaiden hyvinvoinnista ja kehität taitojasi markkinoida matkailupalveluja.

Opiskelemaan voit hakea kevään yhteishaussa ja jatkuvassa haussa. Alkamassa olevat tutkintokoulutukset löytyvät jatkuvan haun koulutuskalenterista (Wilma).

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Kenelle matkailualalla työskentely sopii

Matkailualan perustutkinto on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia työskentelemään matkailun asiakaspalvelussa ja toteuttamisessa vaikkapa erilaisissa majoituskohteissa tai ohjelmapalveluissa. Pidät ihmisten kanssa työskentelystä. Olet joustava, valmis työskentelemään myös iltaisin ja viikonloppuisin, sekä palvelemaan asiakkaita myös vieraalla kielellä.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Matkailuala on yksi maailman kansainvälisimmistä ja nopeimmin kasvavista toimialoista, myös Suomessa. Monet alan opiskelijat saavat osa-aikaisen työpaikan jo opiskeluaikana.

Matkailun asiakaspalvelija työskentelee esimerkiksi

  • ohjelmapalveluyrityksissä
  • matkailu- ja muissa majoituspalveluyrityksissä
  • tapahtumien järjestämisessä ja toteuttamisessa
  • oppaana

Opiskelutapa

Jokaiselle koulutuksen aloittavalle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnustetaan opiskelijan aiempi osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista opiskelija tarvitsee sekä miten sitä hankitaan eri oppimisympäristöissä. Samalla suunnitellaan tarvittavat ohjaus- ja tukitoimet.

Tutkinnon sisältö

Pakolliset opinnot: Matkailualan asiakaspalvelu 40 osp

Valinnaiset opinnot 105 osp

Yhteiset opinnot 35 osp

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.


hae sivustolta