Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Matkailupalvelujen ammattitutkinto antaa erinomaiset valmiudet työskennellä monipuolisesti erilaisissa matkailualan työtehtävissä. Koulutuksessa käydään läpi asiakaslähtöistä tuotteistamista, työskentelyä neuvonnassa, myyntitehtävissä sekä tapahtumatuotannossa.

Yrittäjille koulutus antaa lisäosaamista mm. alan lainsäädäntöön, tuotteistamiseen, paketointiin sekä kustannustehokkaaseen hinnoitteluun ja asiakaslähtöiseen laatuajatteluun.

Koulutukseen on jatkuva haku. Haastattelussa arvioidaan tutkinnon soveltuvuus hakijalle.

Kenelle

Matkailupalvelujen ammattitutkinto sopii asiakaspalveluhenkiselle ja motivoituneelle opiskelijalle tai yrittäjälle alan lisäkoulutukseksi.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittanut osaaja työskentelee matkailuyrityksessä, matkailuorganisaatiossa, kokous- ja kongressipalveluissa, hotellissa, ohjelmapalveluyrityksessä tai maatilamatkailuyrityksessä.

Matkailupalvelujen ammattitutkinnossa on mahdollista suorittaa jo opintojen aikana Xamkin väyläopintoina osia restonomin tutkinnosta. Koulutuksen aikana on erinomaiset mahdollisuudet myös kansainväliseen vaihtoon.

Opiskelutapa

Koulutuksen pääpaino on verkko-opetuksessa. Korttikoulutukset ja pajapäivät toteutetaan lähiopetuksena. Koulutus on hyvin työelämälähtöistä.

Tutkinnon sisältö

Koulutuksen pakollinen tutkinnon osa on matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen. Muut tutkinnon osat valitaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Koulutuksessa on mahdollisuus erikoistua luontomatkailuun tai ottaa tutkinnon osia yrittäjän ammattitutkinnosta. Tutkinnon osia on mahdollista suorittaa myös ulkomailla. Koko tutkinnon suorittaminen kestää n 1,5 vuotta ja koulutuksesta voi suorittaa myös pienempiä kokonaisuuksia.

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Kustannukset

Koulutus on yksityishenkilölle maksuton. Opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalin ja -välineet. Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella.

Koulutuksen hintaan sisältyy: EA1, hygieniapassi, anniskelupassi, matkailualan turvallisuuspassi ja alkusammutuskoulutus.


hae sivustolta