Metsäalan ammattitutkinto

Metsätalouden osaamisala

Metsäalan ammattitutkinnossa käydään läpi metsäasiat pähkinänkuoressa, mm. metsätalouden perusteet, käytännön metsähoitotyöt, puukauppa ja metsätalousyrittäjyys.

Koulutukseen on jatkuva haku. Haastattelussa arvioidaan tutkinnon soveltuvuus hakijalle.

Kenelle

Koulutus on suunniteltu tuleville tai nykyisille metsänomistajille tai metsäalan yrittäjyyttä suunnitteleville.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Metsäalalle työllistytään usein yrittäjyyden kautta, johon koulutuksesta saa hyvät valmiudet. Koulutus antaa jatko-opintovalmiudet ja opintojen aikana on mahdollista tehdä Xamkin väyläopintoina metsätalousinsinöörin (AMK) verkko-opintoja.

Opiskelutapa

Opiskelu on monimuotoista ja joustavaa. Käytännön työtehtävät ja näytöt toteutetaan omassa tai vaikka naapurin metsässä (koulutussopimuksella). Teoriaopintoja on muutama päivä kuukaudessa ja niissä on usein etäosallistumismahdollisuus, aihealueesta riippuen. Käytännön metsänhoitotöiden koulutus tapahtuu maastokohteissa Kouvolan alueella.

Tutkinnon sisältö

Koulutuksen pääpaino on metsätalousyrittäjän ja metsurin osaamisaloissa. Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan voidaan toteuttaa myös metsäpalveluyrittäjän tutkinto.

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Kustannukset

Koulutus on yksityishenkilölle maksuton. Opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalin ja -välineet. Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella.

Koulutuksen aikana suoritettavat EA1, työturvakortti ja kasvinsuojeluainetutkinto sisältyvät hintaan.

Koulutukseen hankittavat varusteet, työvälineet ja muu materiaali ovat vähennyskelpoisia omassa metsäverotuksessa.


hae sivustolta