Oletko kiinnostunut toteuttamaan asiakkaiden toiveita ja unelmia osallistumalla tilaus- ja juhlaruokien suunnitteluun, valmistukseen ja toteutetukseen? Haluatko vahvistaa osaamistasi menukokonaisuuksien eri vaiheiden työtehtävistä huomioiden taloudellisuuden ja tehokkuuden? Asiakkaiden toiveet voivat olla joka buffet-ruokailuun tai pöytiin tarjoiltuina annoksina.
Tämän tutkinnon osan suorittamalla saat varmuutta ja valmiuksia työtehtävien suorittamiseen, joihin tilaus- ja juhlaruokien valmistuksen työkokonaisuudet sinua ohjaavat. Opit ravintola-alalla tarvittavia tietoja ja taitoja sekä saat kokemusta eri työvaiheiden ja työprosessien kautta alan vaatimuksiin.
Opetus toteutetaan käytännön työtehtävissä toimimalla opetusravintolassa ja osaaminen ositetaan näytössä yhteistyöyrityksissämme.
Sisältö
Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset
Opiskelija osaa
- perehtyä tilausmääräyksiin, aikatauluttaa ja suunnitella ruokien valmistusvaiheet, ajoituksen ja jaksotuksen
- esivalmistaa ja valmistaa tilaisuuksien luonteenmukaisia tilaus- ja juhlaruokia
- laittaa ruokalajeja esille ja huolehtia tuotteiden riittävyydestä
- valmistautua vuoronvaihtoon ja seuraavaan työpäivään
- arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.