Retkeilyä ja makuja luonnosta

Oletko kiinnostunut villiyrteistä, maastoruokailusta ja retkeilystä? Koulutuksen tavoitteena on perehtyä luonnossa kasvavien raaka-aineiden hyödyntämiseen ruoanvalmistuksessa. Oppia kuulemaan, näkemään ja kulkemaan mitä luonto meille tarjoaa.

Sisältö ja koulutuspaikka

Retkeilyä ja makuja luonnosta -koulutuksen aikana opit tunnistamaan ja keräämään syötäväksi sopivia villiyrttejä, tekemään niistä ruokaa sekä keittiöolosuhteissa että maastossa. Maastossa liikkumisen ja toimimisen perustaidot ja jokaisen oikeudet tulevat myös tutuksi, jolloin retkeilytaidot vahvistuvat. Retkeilyä ja makuja luonnosta koulutukseen sisältyy poimijakortti-, hygieniapassi- ja hätäensiapukoulutus.

Aikataulu

Koulutus alkaa orientaatiopäivällä 2.5.2025, jonka jälkeen opetuspäivät ovat maanantaisin ja tiistaisin klo 9–15.
• 2.5. orientaatio
• 5.5. maastotaidot
• 6.5. jokaisen oikeudet, tulen teko
• 8.5. hygieniakoulutus ja -testi klo 15-21
• 12.5. maastotaidot
• 13.5. varautuminen
• 19.5. villiyrtit
• 20.5. villiyrtit
• 26.5. maastoruoka, teoria
• 27.5. maastoruoka, valmistelu
• 28.5 maastoruoka, retkipäivä
• 2.-3.6. poimijakorttikoulutus
• 11.6. hätäensiapukoulutus
• 16.6. näytön suunnittelu
• 17.6. näyttö

Huom! Syksyllä 2025 järjestetään vastaava koulutus, jolloin aiheina ovat sienet ja marjat.

Hinta

Koulutuksen hinta 150 € (sis. alv). Koulutus on maksuton Edukon opiskelijoille.

Haku

Edukon verkkokaupassa eduko.fi/verkkokauppa


hae sivustolta