Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon suorittaneena sinulla on ammattitaito toimia itsenäisesti sähkö- ja automaatioalan monipuolisissa työtehtävissä. Osaat varmistaa työ- ja sähkötyöturvallisuuden työskennellessäsi vaativissa asennustehtävissä vaihtelevissa työympäristöissä. Osaat toimia suunnitelmallisesti ja huomioit kaikissa työprosessin vaiheissa asiakkaan tarpeet ja työlle asetetut vaatimukset. Osaat varmistaa, että työn lopputulos on turvallinen ja tarkoituksenmukainen asiakkaalle.

Kenelle

Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on jo kokemusta sähkö- ja automaatioalan työtehtävistä. Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon rakenne ja sisältö on suunniteltu niin, että sähköasentajalla on sähköturvallisuuslainsäädännössä sähköpätevyyteen 2 määritelty soveltuva koulutus ja automaatioasentajalla sekä lukitus- ja turvajärjestelmäasentajalla on rajoitettuun sähköpätevyyteen 3 määritelty soveltuva koulutus.

Koulutukseen valitaan henkilökohtaistamisen perusteella.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia sähköasentajan, automaatioasentajan tai lukitus- ja turvajärjestelmäasentajan työtehtävissä. Tutkinnon suorittanut voi valinnoistaan riippuen erikoistua kiinteistöjen ja teollisuuden erilaisiin sähkö-, automaatio- ja turvajärjestelmäasennuksiin.

Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto antaa hyvät tiedot ja taidot jatko-opintoihin esim. ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelutapa

Opiskelu on monimuotoista. Opiskelupaikka on Edukon UK85 toimipiste.

Tutkinnon sisältö

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto (150 osp) muodostuu seuraavista tutkintonimikkeistä:

Sähköasentaja

  • pienjännitesähköasennukset, 45 osp
  • valinnaiset tutkinnon osat, 105 osp

Automaatioasentaja

  • kappaletavara-automaatiojärjestelmien asennukset tai prosessiautomaatiojärjestelmien asennukset, 45 osp
  • valinnaiset tutkinnon osat, 105 osp

Lukitus-ja turvajärjestelmäasentaja

  • turvasuunnittelu, 25 osp
  • rakenteellinen turvasuojaus, 45 osp
  • valinnaiset tutkinnon osat, 80 osp

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi)

Hinta

Koulutuksen hinta on 400 €/yksityishenkilöt ja 1 500 €/yritykset. Tutkinnosta voi suorittaa myös tutkinnon osia. Lisäksi opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalin ja -välineet. Maksua ei palauteta opintojen keskeytyessä. Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella. Koulutuksen voi halutessaan maksaa useassa erässä.


hae sivustolta