Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnossa voit hankkia ammattiosaamistasi työelämän tarpeiden mukaisesti tekstiili- ja muotialan tuotteiden suunnitteluun ja valmistamiseen tai palvelujen tuottamiseen.

Voit hakea opiskelemaan joustavasti jatkuvassa haussa sinulle sopivana ajankohtana. Haastattelussa arvioidaan tutkinnon soveltuvuus hakijalle.

Kenelle

Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on alan koulutusta tai työkokemusta tekstiili- ja muotialalta tai työskentelet muodin parissa.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia asiakaspalvelun ja myynnin tehtävissä muoti- ja kosmetiikkaliikkeissä tai monialaisissa tavarataloissa. Alan ammattilaisella on osaamista toimia myös stailaajana, joka stailaa tiloja, henkilöitä ja tapahtumia.

Opiskelutapa

Koulutus on monimuotokoulutusta painottuen työelämässä oppimiseen. Ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöillä työelämässä. Jos sinulla on jo tutkinnon perusteiden edellyttämä osaaminen, sinut voidaan ohjata osoittamaan se suoraan näytöillä.

Voit hakea opiskelemaan joustavasti jatkuvassa haussa sinulle sopivana ajankohtana. Aloitat opinnot sinulle suunnitellun yksilöllisen opintopolun mukaan.

Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan aiemmin hankittu osaaminen. Opinnot koostuvat työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta sekä lähi- ja verkko-opinnoista.

Tutkinnon sisältö

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osp. Siinä on yksi kaikille pakollinen tutkinnon osa:

  • Tuotteistaminen ja markkinointiviestintä tekstiili- ja muotialalla (15 osp)

Sen lisäksi valitset yhden tutkintonimikkeen määräävän pakollisen tutkinnon osan (45 osp), joita ovat:

  • Tuotteistaminen ja markkinointiviestintä 15 osp
  • Stailaaminen ja visualisointi 45 osp

Tutkintoon sisältyy myös valinnaisia tutkinnon osia enintään 90 osp esimerkiksi seuraavista vaihtoehdoista:

Projektityöskentely tekstiili- ja muotialalla, 45 osp, Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus, 60 osp tai Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen, 60 osp

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi)

Kustannukset

Koulutus on yksityishenkilölle maksuton. Opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalin ja -välineet. Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella.


Haku

Muut tämän alan koulutukset

hae sivustolta