Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinto

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnossa voit kohdentaa ammattiosaamistasi työelämän tarpeiden mukaisesti tekstiili- ja muotialan tuotteiden suunnitteluun ja valmistamiseen tai palvelujen tuottamiseen.

Voit hakea opiskelemaan joustavasti jatkuvassa haussa sinulle sopivana ajankohtana. Haastattelussa arvioidaan tutkinnon soveltuvuus hakijalle.

Kenelle

Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on alan koulutusta tai työkokemusta tekstiili- ja muotialalta tai työskentelet muodin parissa.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia asiakaspalvelun ja myynnin tehtävissä muoti- ja kosmetiikkaliikkeissä tai monialaisissa tavarataloissa. Alan ammattilaisella on valmiuksia toimia pukeutumisneuvojana: suositella asukokonaisuuksia, ohjata ja neuvoa asiakasta tilannepukeutumisessa sekä opastaa materiaalivalinnoissa sekä asujen ja asusteiden huoltamisessa.

Opiskelutapa

Koulutus on monimuotokoulutusta painottuen työelämässä oppimiseen. Ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöillä työelämässä. Jos sinulla on jo tutkinnon perusteiden edellyttämä osaaminen, sinut voidaan ohjata osoittamaan se suoraan näytöillä.

Voit aloittaa opinnot sinulle suunnitellun yksilöllisen opintopolun mukaan.

Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan aiemmin hankittu osaaminen. Opinnot koostuvat työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta sekä lähi- ja verkko-opinnoista.

Tutkinnon sisältö

Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinto muodostuu kahdesta kaikille opiskelijoille pakollisesta tutkinnon osasta:

  • Tekstiili- ja muotialan tuotteiden ja palveluiden vastuullinen kehittäminen, 60 osp
  • Tuotteistamisen, brändäyksen ja markkinointiviestinnän kehittäminen tekstiili- ja muotialalla 30 osp

Lisäksi opiskelija valitsee valinnaisia tutkinnon osia siten että tutkinnon kokonaislaajuus 180 osaamispistettä täyttyy. Esimerkkejä valinnaisista tutkinnon osista ovat:

  • Pukeutumisneuvojana toimiminen, 45 osp
  • Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnosta: Tuoteryhmän asiantuntijana toimiminen, 60 osp

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi)

Hinta

Koulutuksen hinta on 270 €. Lisäksi opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalin ja -välineet. Maksua ei palauteta opintojen keskeytyessä. Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella. Koulutuksen voi halutessaan maksaa myös useassa erässä.


hae sivustolta