Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Muotiassistentti

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon opiskelijana hankit osaamista muodin alalla toimimiseen, tekstiili- ja muotialan tuotteiden sekä vaatteiden valmistamiseen.

Voit erikoistua muotiassistentin tehtäviin kuten asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin, henkilö- tai hahmostailauksiin sekä toteuttaa toimeksiantoja liike-elämässä. Voit erikoistua mittatilausompeluun, tuotteiden muodistamiseen ja korjaukseen sekä kiertotalousmateriaalien hyödyntämiseen suunnittelussa ja valmistuksessa.

Voit hakea opiskelemaan joustavasti jatkuvassa haussa sinulle sopivana ajankohtana. Haastattelussa arvioidaan tutkinnon soveltuvuus hakijalle.

Kenelle

Muotiassistenttikoulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut muodista ja muotituotteista sekä asiakaspalvelu- ja myyntitehtävistä. Olet luova, luotettava ja vastuullinen.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Muotiassistenttina toimit myynnin ja asiakaspalvelun työtehtävissä muodin alalla. Sinulla on osaamista myös tuotteiden ja vaatteiden suunnittelusta, valmistuksesta ja muodistamisesta.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelutapa

Muotialan opiskelupaikka on Edukon UK85 toimipisteessä. Opinnot henkilökohtaistetaan, ja voit hankkia ammatillista osaamista lähiopetuksessa, verkko-opintoina tai työpaikalla. Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla.

Tutkinnon sisältö

Opiskelet mm. tekstiili- ja muotialan tuotteen valmistamista, muodin alalla toimimista, stailaamista sekä vaatteen valmistamista mittatilaustyönä.

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi)

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, materiaalit ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

 


hae sivustolta