Turvallisuusalan koulutuksia
- Vartijan koulutus
- Järjestyksenvalvojan peruskoulutus
- Järjestyksenvalvojan kertauskoulutus
- Väliaikaisen vartijan koulutus
- Kaasusumuttimen käyttäjäkoulutus
- Teleskooppipatukan käyttäjäkoulutus
- Vartijan voimankäytön kertauskoulutus
- Järjestyksenvalvojan fyysisen voimankäytön lisäkoulutus
Vartijan koulutus 80 h
Kenelle: Koulutukseen voi osallistua, mikäli sinulla on väliaikaisen vartijan (40 h) voimassa oleva koulutus.
Mitä opitaan: Ammattitaito osoitetaan osallistumalla Vartijan koulutukseen ja suorittamalla sen jälkeen hyväksytysti opetusaiheita käsittelevä kirjallinen koe, johon kuuluu monivalintatehtäviä sekä perusteltuja vastauksia vaativia kysymyksiä. Koe on suoritettava kuuden kuukauden kuluessa koetta edeltävän koulutuksen aloittamisesta. Hylätyn kokeen saa uusia kolme (3) kertaa, mikäli koetta ei suorita hyväksytysti, koulutus on suoritettava uudestaan. Uusintojen välillä tulee olla vähintään yksi (1) päivä.
Järjestyksenvalvojan peruskoulutus
Kenelle: Yli 18-vuotiaille turvallisuusalasta kiinnostuneille, jotka haluavat toimia järjestyksenvalvontatehtävissä ravintoloissa tai tapahtumissa.
Mitä opitaan: Järjestyksenvalvonnan perustiedot ja taidot, Aiheeseen liittyvä lainsäädäntö
Toteutus: Lähiopetuksena 40 h, vuorovaikutteisia luentoja ja käytännön harjoituksia.
Järjestyksenvalvojan kertauskoulutus
Järjestyksenvalvojan kertauskoulutus on henkilöille, joiden järjestyksenvalvojakortin kortin voimassaoloaika on umpeutumassa.
Järjestyksenvalvojakortin voimassa pitämiseksi kortti on uusittava, uusimiseen tarvitaan kertauskoulutuksen hyväksytty suorittaminen. Kertauskoulutuksesta saatavalla todistuksella voi hakea hyväksynnän uusimista poliisilaitokselta.
Väliaikaisen vartijan koulutus
Kenelle: Koulutuksen suorittanut voi työskennellä väliaikaisen vartijan tehtävissä esimerkiksi vartioimisliikkeissä, kaupan alalla ja teollisuudessa. Koulutus antaa vartijan työssä tarvittavan osaamisen. Henkilö, joka on suorittanut Väliaikaisen vartijan -koulutuksen (40 ot) sekä täyttää muut lainsäädännön asettamat vaatimukset, voidaan hyväksyä väliaikaiseksi vartijaksi neljäksi kuukaudeksi kalenterivuodessa. Väliaikaiseksi vartijaksi hyväksyntä haetaan kotikunnan poliisilta hyväksytysti suoritetun kurssin jälkeen.
Mitä opitaan: Ammattitaito osoitetaan osallistumalla Väliaikaisen vartijan koulutukseen ja suorittamalla sen jälkeen hyväksytysti opetusaiheita käsittelevä kirjallinen koe, johon kuuluu monivalintatehtäviä sekä perusteltuja vastauksia vaativia kysymyksiä. Koe on suoritettava kuuden kuukauden kuluessa koetta edeltävän koulutuksen aloittamisesta. Hylätyn kokeen saa uusia kolme (3) kertaa, Mikäli koetta ei suorita hyväksytysti, koulutus on suoritettava uudestaan. Uusintojen välillä tulee olla vähintään yksi (1) päivä.
Kaasusumuttimen käyttäjäkoulutus
Kenelle: Yksityisen turvallisuusalalla toimiville vartijoille ja järjestyksenvalvojille, jotka tarvitsevat lisäkoulutusta/ lupia.
Mitä opitaan: Kaasusumuttimen käyttö voimakäyttövälineenä, Aiheeseen liittyvä lainsäädäntö
Toteutus: Lähiopetuksena 5 h, vuorovaikutteisia luentoja ja käytännön harjoituksia.
Teleskooppipatukan käyttäjäkoulutus
Kenelle: Fyysisen voimankäytön perusteet suorittaneille turvallisuusalan elinkeinoluvan piirissä toimiville vartijoille ja järjestyksenvalvojille
Mitä opitaan: Teleskooppipatukan käyttö voimakäyttövälineenä, Aiheeseen liittyvä lainsäädäntö
Toteutus: Lähiopetuksena 5 h, vuorovaikutteisia luentoja ja käytännön harjoituksia.
Vartijan voimankäytön kertauskoulutus
Kenelle: Vuosittainen kertaus henkilöille, jotka tarvitsevat voimankäyttövälineitä työssään. Turvallisuusalan elinkeinoluvan piirissä työskenteleville vartijoille.
Mitä opitaan: Voimankäytön perusteiden kertausta.
Toteutus: Lähiopetuksena 8 h, vuorovaikutteisia luentoja ja käytännön harjoituksia.
Järjestyksenvalvojan fyysisen voimankäytön lisäkoulutus
Kenelle: Vartijoille ja järjestyksenvalvojille, joilla on jo suoritettuna fyysisen voimankäytön perusteet, teleskooppipatukan käyttäjäkoulutus ja kaasusumuttimenkäyttäjäkoulutus
Mitä opitaan: Fyysisen voimankäytön tekniikat, Fyysiseen voimankäyttöön liittyvää lainsäädäntö
Toteutus: Lähiopetuksena 16 h, vuorovaikutteisia luentoja ja käytännön harjoituksia.