Kansainvälistä opiskelua

Onko Kouvolan ulkopuolella elämää?  

Jos haluat laajentaa reviiriäsi Kouvolan ulkopuolelle, tarjoaa Eduko sinulle loistavan mahdollisuuden opiskella ja työskennellä ulkomailla opintojesi aikana. Tulevaisuuden työntekijät työskentelevät alalla kuin alalla kansainvälisessä ympäristössä ja kulttuuritietous sekä kielitaito kasvattavat markkina-arvoasi työnhaussa. Ulkomaanjaksosi aikana lisäät myös ongelmanratkaisukykyäsi, joustavuuttasi, sosiaalisia taitojasi, sitkeyttä ja uteliaisuuttasi.  

Kansainvälisyys osana opintoja  

Suurin osa ulkomaanjaksoista on työpaikalla järjestettävän koulutuksen jaksoja, eli oman alan työpaikalla työskentelyä kansainvälisessä yrityksessä. Jaksoihin voi kuulua myös tutustumista paikalliseen oppilaitokseen, opetukseen ja opiskelijoihin. Sinun on myös mahdollista opiskella kumppanioppilaitoksessamme ulkomaanjaksosi aikana.  

Ulkomaanjaksojen pituus vaihtelee 2 viikosta yli 3 kuukauteen ja pituus määräytyy opiskelijan valmiuksien ja toiveiden sekä opintojen aikataulujen mukaisesti. Matkaan voi lähteä yksin tai ryhmässä. Myös vastavalmistuneella on mahdollisuus lähteä suorittamaan tutkinnon osa ulkomaanjaksolle Erasmus+ -rahoituksella. Ulkomaanjaksolle lähtevät saavat valmennusta työpaikan hakuprosessiin, kieleen ja kulttuuriin sekä terveyteen ja turvallisuuteen liittyen. Valmennus aloitetaan yhteisellä Kv-infolla ja -valmennuksella oppilaitoksessa ja sitä jatketaan itslearning-oppimisalustalla.   

Tutkinnon osien suoritus ulkomailla

  • Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen (15 osp, uudet tutkinnon perusteet), ammatillinen valinnainen 
  • Osana ammatillisen tutkinnon työpaikalla järjestettävää koulutusta ulkomaalaisessa yrityksessä ja samalla Kansainvälinen viestintä ja –vuorovaikutusosaaminen (3 osp), paikallisesti tarjottava YTO-valinnainen  
  • Kansainvälinen osaaja (15 osp, vanhat tutkinnon perusteet), paikallisesti tarjottava ammatillinen valinnainen 

Valintaperusteet ja hakeminen 

Ulkomaanjaksolle lähtevän opiskelijan on saatava puolto omalta vastuuopettajalta. Opintojen on edettävä suunnitelman mukaisesti ja tärkeintä on lähtijän oikea asenne ja luotettavuus. Vieraan kielen hallinnassa tärkeintä on uskallus käyttää kieltä.  

Alkuun pääset täyttämällä Hakulomakkeen ulkomaanjaksolle (Katso Wilman tulosteet) ja palauttamalla sen kv-koordinaattorille tai kv-vastaavalle. Hakulomake kannattaa palauttaa hyvissä ajoin ja viimeistään noin 6 kk ennen toivottua lähtöajankohtaa. Hyvä ja varhainen ennakkosuunnittelu luo hyvän pohjan onnistuneelle ulkomaanjaksolle. Työpaikkaa haetaan opiskelijan tekemällä englanninkielisellä CV:llä ja motivaatiokirjeellä. 

Tarkempia lisätietoja saat osallistumalla kv-infoon ja -valmennukseen.  

Kohdemaat  

Esimerkkejä kohdemaista: Tanska, Saksa, Alankomaat, Viro, Espanja, Kypros, Malta, Iso-Britannia, Ranska, Unkari, Tšekki, Italia ja Japani.  

Opiskelija voi myös itse etsiä työpaikkaa haluamastaan maasta. 

Lisätietoja ulkomaanjaksoista eri aloilta saat tutustumalla myös opiskelijoiden ulkomaanjaksojen blogeihin. 

Rahoitus  

Opiskelijoiden ulkomaanjaksot (matkat ja majoitus) rahoitetaan EU:n Erasmus+ -apurahalla. Lisäksi Suomen kansalaisuuden omaavilla perustutkinto-opiskelijoilla on mahdollisuus hakea William ja Ester Otsakorven Säätiön apurahaa.  

Ota yhteyttä 

kansainvälisyyskoordinaattori Tanja Kantanen, puh./wa. 040 740 7645, tanja.kantanen@eduko.fi ja Wilma  

Edukolaisena opiskelijana löydät kansainvälisyysvastaavien yhteystiedot eKampukselta.

 

hae sivustolta