Vietämme Sadonkorjuuviikkoa ja Edukossa tarjoillaan opiskelijaruokaloissa lähiruokaa koko viikon ajan. Eri päivinä keskiössä on aina jonkun paikallisen tuottajan lähiruokaa.
Viikon alussa tarjoiltiin Palvilihan valmistamia Eduko-nakkeja kahta eri laatua ja tietysti pottumuusia. Kasvisosuus rakentui myös paikallisen yrityksen, Lehtosen Puutarhan salaattikimarasta.
Edukon ruokapalvelussa perunaa käytetään usein ja hyvin monipuolisesti. Frantsin Peruna toimittaa keskuskeittiöömme Utinkatu 44:een kuorittua perunaa eri muodoissaan, kuten viipaloituina, leikattuna ja suikaleina.
Korian Leipomon tuotteita tulee Edukon kahviloiden ja ruokapalvelun käyttöön päivittäin. Esimerkiksi EduCafeissa erilaiset täytetyt sämpylät tehdään usein Korian Leipomon tuotteista.
Sadonkorjuuviikon viimeisenä päivänä opiskelijoille tarjotaan lounaaksi Jalon Myllyn ohrasuurimoista valmistettua puuroa. Jälkiruokana tarjottavan marjakiisselin marjat on poiminut suurkeittiömme omaan henkilökuntaan kuuluva Erja. Ja leipä tulee luonnollisesti Korian Leipomosta.
Edukon suurtalouskeittiössä tehdään tunnustetusti hyvää kouluruokaa
Kaikkiin Edukon toimipisteisiin jaettava ruoka valmistetaan keskuskeittiöllämme, joka sijaitsee Utinkatu 44 kampuksella. Kouluterveyskyselyssä olemme saaneet jopa valtakunnan tasolla hyvät opiskelijapalautteet ruoastamme. Tekijät Oksana, Maija, Wassana, Tomi, Sari ja Erja voivat syystä olla ylpeitä! Ruoka jaetaan Edukon omalla jakeluautolla opiskelijoiden toimesta eri toimipaikkoihin. Tiistaina autoa pakkaamassa opiskelijoiden kanssa ahersi Kati. Taitajantiellä ruoan esillepanosta vastaavat Johanna ja Marja-Leena, jotka palvelevat myös EduCafeen kassalla toimipisteessä. Ruoan valmistuksessa myös opiskelijat ovat tarvittaessa apuna.