Lentokoneasennuksen perustutkinto

Lentokoneasentaja

Eduko on ainoa oppilaitos Suomessa, jonka lentokoneasentajan koulutuksessa voit erikoistua helikoptereiden kunnossapitoon. Osaamisesi karttuu aidon kaltaisessa ilma-aluskorjaamossa käytännönläheisessä opetuksessa oikeiden helikoptereiden ja lentokoneiden parissa. Osaamistasi kerrytetään myös teorialuokissa ja opittavia asioita havainnollistetaan simulaattorien avulla.

Koulutukseen hakeutuville järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe, jonka perusteella tehdään opiskelijavalinnat. Koe muodostuu kolmesta osa-alueesta:

  • Kykytestit (suomen kieli, englannin kieli, laskutaito, mekaaninen päättelykyky, keskittymiskyky ja sääntöjen noudattaminen)
  • Persoonallisuustesti (työkäyttäytyminen)
  • Haastattelu

Opiskelemaan voit hakea kevään yhteishaussa ja jatkuvassa haussa.

Kenelle lentokoneasentajan työ sopii

Lentokoneasentajan, lentokoneasennuksen perustutkinto, sopii sinulle, joka olet kiinnostunut tekniikasta ja haluat työskennellä monipuolisella alalla ilmailun parissa. Jos olet suorittanut peruskoulun hyvin ja työskentely helikoptereiden parissa kiinnostaa, on lentokoneasentajan koulutus sinulle hyvä valinta poluksi ammattiin.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Opintojen jälkeen työtehtäviäsi ovat ilma-alusten huolto-, korjaus- ja muutostyöt ilmailualan yrityksissä, puolustusvoimissa tai rajavartiolaitoksella. Työtehtävissä sinulta odotetaan tarkkuutta ja huolellisuutta sekä tiimityöskentelytaitoja.

Tutkintosi on yhteiseurooppalaisten ilmailumääräysten mukainen, mikä avaa hyvät mahdollisuudet löytää työtä myös ulkomailta.

Tutkintosi antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelutapa

Suoritat opintosi lähiopetuksessa Edukon Utin toimipisteessä Kopterikujalla.

Tutkinnon sisältö

Suoritettuasi lentokoneasennuksen perustutkinnon sinulla on laaja-alainen osaaminen ilmailualalta ja erikoistuneempi osaaminen helikoptereiden kunnossapidosta. Osaat toimia kansainvälisesti säädellyissä lentokonealan kunnossapitotehtävissä tehden työtä yhteistyössä muiden kanssa.

Toisen asteen tutkinnon lisäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa Euroopan lentoturvallisuusviraston EASA:n määräysten mukainen peruskurssi. Peruskurssin todistuksella (Part-todistus) ja opintojen jälkeen hankitulla ilmailualan työkokemuksella voit hakea kansainvälisesti tunnustettua B1-tason huoltolupakirjaa Liikenne- ja viestintävirastolta (Traficom).

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin mahdollisessti liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden.


hae sivustolta