Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Kampaaja/Parturi

Hiusalalle suuntautuvasta hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnosta valmistutaan kampaajan/parturin ammattiin. Kampaaja/parturi suunnittelee ja tekee asiakkaille erilaisia hiusten leikkauksia, värjäyksiä ja rakennekäsittelyjä sekä parran ajoja ja muotoiluja. Kampaajan/parturin työ on ensisijaisesti asiakkaiden palvelua ja ohjausta hiusten- ja parran muotoiluun sekä hoitoon liittyvissä asioissa. Hiusalan ammattilaiset ovat hiusten käsittelyjen ja tyylisuunnittelun asiantuntijoita, joiden työssä jokainen asiakas huomioidaan kokonaisuutena.

Opiskelemaan voit hakea kevään yhteishaussa ja jatkuvassa haussa.

Kenelle

Sinulle, joka olet kiinnostunut työskentelemään kauneuden ja uusimpien hiustrendien parissa. Omaat hyvät vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaidot sekä yrittäjämäisen asenteen. Olet oma-aloitteinen, joustava ja tavoitteisiin sitoutuva. Hiusalan ammattilaiselta vaaditaan hyviä sosiaalisia taitoja sekä hyvää henkistä ja fyysistä terveydentilaa.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Kampaajat/parturit työllistyvät kampaamoihin, partureihin, kauneussalonkeihin, kosmetiikkamyymälöihin sekä teattereihin. Kampaajat/parturit voivat työskennellä myös maahantuontifirmojen kouluttajina tai edustajina. Yhä enemmän alalla työllistytään myös yrittäjänä. Perututkinnon jälkeen voit suorittaa hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon, perustutkinto antaa sinulle yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelutapa

Opiskelija voi hankkia osaamista erilaisissa oppimisympäristöissä ja joustavasti niitä yhdistellen. Opiskelu voi sisältää lähiopetusta, etäopiskelua, itsenäistä opiskelua sekä verkko-opintoja. Osaamista hankitaan aitoa työympäristöä jäljittelevässä oppilaitoksen EduSalongissa sekä työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa. Tutkinnon voi suorittaa kokonaan myös oppisopimuksella.

Edukossa opiskellaan uudistetuissa, nykyaikaisissa tiloissa UK44:n toimipisteessä. Käytössämme ovat laadukkaat laitteet sekä tuotesarjat.

Tutkinnon sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa kampaajatyön-/parturityön osaamisalassa on kaksi pakollista tutkinnon osaa: kampaajapalvelut/parturipalvelut sekä myyntityö ja asiakaspalvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla. Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan laajentaa molemmissa osaamisaloissa yksilöllisesti. Opiskelujen kesto on yksilöllinen, keskimäärin n. 2-3 vuotta.

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi)

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Kampaajatyön-/ parturityön osaamisalaa suorittavan kustannukset työvälineisiin, tavaroihin ja kirjallisuuteen ovat n. 800 €


hae sivustolta