Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Kosmetologi, kosmetiikkaneuvoja

Kosmetologina/kosmetiikkaneuvojana, kauneudenhoitoalalla, hoidat, neuvot ja ohjeistat asiakasta kokonaisvaltaisesti ihonhoidossa erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa. Osaat tehdä kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä tunnet kauneudenhoitoalan tuotteet ja palvelut. Voit laajentaa osaamistasi mm. vartalohoito-, kylpylähoito- tai ehostuspalveluihin.

Opiskelemaan voit hakea kevään yhteishaussa ja jatkuvassa haussa.

Kenelle kosmetologin/kosmetiikkaneuvojan työ sopii

Sinulle, joka olet kiinnostunut työskentelemään kauneuden ja hyvinvoinnin parissa. Omaat hyvät vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaidot sekä yrittäjämäisen asenteen. Olet oma-aloitteinen, joustava ja tavoitteisiin sitoutuva. Sinulla pitää myös olla hyvä henkinen ja fyysinen terveydentila.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Kosmetologi

Kosmetologeilla on ammattitaito tehdä asiakkaille kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä opastaa asiakkaita ihon itsehoidossa ja tuotteiden käytössä. Kosmetologit työskentelevät kauneushoitoloissa, kylpylöissä, palvelutaloissa, kongressikeskuksissa ja hotelleissa, laivoilla tai tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla joko yrittäjinä tai työntekijöinä. Kosmetologit voivat työskennellä myös myynti- ja koulutustehtävissä. Perustutkinnon jälkeen voit suorittaa hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon, perustutkinto antaa sinulle yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Kosmetiikkaneuvoja

Kosmetiikkaneuvojat osaavat ohjata ja neuvoa asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät tavaratalojen, laivojen ja lentokenttien kosmetiikkaosastoilla, apteekeissa tai maahantuojien myynti- ja koulutustehtävissä. Kosmetiikkaneuvojat toimivat yleensä työntekijöinä, mutta voivat toimia myös yrittäjinä. Perustutkinnon jälkeen voit suorittaa Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon, perustutkinto antaa sinulle yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelutapa

Opiskelija voi hankkia osaamista erilaisissa oppimisympäristöissä ja joustavasti niitä yhdistellen. Opiskelu voi sisältää lähiopetusta, etäopiskelua, itsenäistä opiskelua sekä verkko-opintoja. Tutkinnon voi suorittaa kokonaan myös oppisopimuksella.

Edukossa opiskellaan uudistetuissa, nykyaikaisissa tiloissa UK44:n toimipisteessä. Käytössämme ovat laadukkaat laitteet sekä tuotesarjat. Lisäksi meillä on pieni ja tehokas Spa-osasto, jossa kylpylähoitojen oppiminen on taatusti inspiroivaa!

Osastollamme toimii suosittu hius- ja kauneudenhoitoalan oppimispiste EduSalonki, jossa harjoitellaan opittuja taitoja aidoissa asiakaspalvelutilanteissa ennen työelämään siirtymistä.

Muita oppimisympäristöjä ovat oikeat yritykset, joissa oppimista syvennetään työelämässä oppimisen jaksoilla.

Tutkinnon sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa ihonhoidon osaamisalassa on kolme pakollista tutkinnon osaa: kasvohoitopalvelut, jalka- ja käsihoitopalvelut sekä myyntityö ja asiakaspalvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla. Hius- ja kauneudenhoitoalan neuvonnan osaamisalassa on kaksi pakollista tutkinnon osaa: hius- ja kauneudenhoitoalan neuvontapalvelut sekä myyntityö- ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla.

Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan laajentaa molemmissa osaamisaloissa yksilöllisesti. Opiskelujen kesto on yksilöllinen, keskimäärin n. 2-3 vuotta.

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Ihonhoidon ja hius- ja kauneudenhoitoalan neuvonnan osaamisalaa suorittavan kustannukset työvälineisiin, tavaroihin ja kirjallisuuteen ovat n. 400 € – 600 €.


hae sivustolta