Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Koneistaja

Koneistaja, kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, saat perusvalmiudet metalliteollisuuden erilaisiin valmistustehtäviin ja NC-koneiden ohjelmointiin. Opiskelija osaa valmistaa kärkisorvilla, jyrsinkoneilla, porakoneilla sekä CNC-ohjatuilla työstökoneilla työpiirustuksien mukaisia kappaleita. Koneistaja vastaa myös valmistamansa tuotteen laadusta, käyttämiensä koneiden oikeista säädöistä ja toiminnasta. Hän osaa ohjelmoida CNC-työstökonetta ja käyttää sitä valmistukseen sekä käyttää 3D CAD/CAM-ohjelmaa ja mallintaa 3D-kappaleen.

Koulutukseen on jatkuva haku. Haastattelussa arvioidaan tutkinnon soveltuvuus hakijalle.

Kenelle koneistajan työ sopii

Oletko kiinnostunut tekniikasta, käsillä tekemisestä, monipuolisista työtehtävistä ja tietotekniikan hyödyntämisestä? Koneistajaksi valmistuttuasi voit työllistyä erilaisiin kone- ja metallialan työtehtäviin.

Koneistajan työ on tarkoitettu koneistusalasta kiinnostuneille tai jo alan parissa työskennelleille. Koulutukseen osallistuminen ei välttämättä vaadi aiempaa koneistuksen kokemusta.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Opiskelupaikka on Edukon UK85-toimipiste. Opintoihin sisältyy työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Tutkinnon sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Valmistustyötehtävissä toimiminen
  • Asennus- ja automaatiotyöt
  • Koneistus

Valinnaiset tutkinnon osat tarkentuvat opiskelijavalinnan yhteydessä.

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, niin hänet kutsutaan kielikokeeseen. Kielitaitovaatimus on B1.2.


hae sivustolta