Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Levyseppähitsaaja

Levyseppähitsaajat valmistavat metallilevyistä monenlaisia ohut- ja paksulevytuotteita. He hitsaavat, leikkaavat, muovaavat, hiovat, särmäävät, pyöristävät, taivuttavat ja poraavat metallilevyjä erilaisten koneiden ja laitteiden avulla. Työnkuva on monipuolinen, sillä tehtäviin kuuluu sekä metallilevyjen työstämistä että osien liittämistä. Tyypillisiä tuotteita ovat erilaiset putket ja säiliöt, mutta työ voi kohdistua yhtä hyvin myös sähkölaitteiden levyosiin, saunan kiukaisiin, jääkaappeihin sekä voimaloiden ja laivojen järeisiin teräsrakenteisiin.

Opiskelemaan voit hakea kevään yhteishaussa ja jatkuvassa haussa.

Kenelle levyseppähitsaajan työ sopii

Levyseppähitsaajan ammatissa tarvitaan hyvää silmän ja käden yhteistoimintaa, pitkäjänteisyyttä, huolellista ja vastuullista työskentelyotetta sekä yhteistyötaitoja. Myös kielitaitoa tarvitaan vieraskielisten teknisten selvitysten ja työohjeiden ymmärtämiseen.

Tämän tutkinnon jatkuvan haun opiskelijalta edellytetään 18 vuoden ikää.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta saat perusvalmiudet metalliteollisuuden erilaisiin valmistustehtäviin ja tuotantolaitosten kunnossapitotehtäviin, NC-koneiden ohjelmointiin sekä erilaisten valmistukseen ja kunnossapitoon liittyvien sovellusohjelmien käyttöön. Valmistuttuasi voit työskennellä erilaisissa kone- ja metallituoteteollisuuden yrityksissä, kuten konepajoilla, telakoilla, korjaamoissa, verstailla ja tehtailla.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelutapa

Opiskelupaikka on Edukon UK85:n toimipiste. Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla.

Tutkinnon sisältö

  • Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
  • Hitsaus- ja levytyöt 30 osp (pakollinen)
  • Valmistustyötehtävässä toimiminen 25 osp (pakollinen)
  • Asennus- ja automaatiotyöt 10 osp (pakollinen)
  • Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat 80 osp

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.


hae sivustolta