Logistiikan perustutkinto

Palvelulogistiikkatyöntekijä

Palvelulogistiikkatyöntekijänä toimit oleellisena osana tavara-materiaalilogistiikan ketjua työskennellen erilaisissa terminaaleissa ja varastoissa kuljetusketjujen solmu- tai päätekohdissa.

Kenelle

Varastotyössä tarvitaan huolellisuutta, tarkkuutta ja hyvää asennetta niin varaston järjestyksenpidossa ja asiakaspalvelussa. Varastotyötä tehdään erilaisten koneiden avustuksella, sekä paljon myös käsin jolloin työergonomia korostuu. Työhön kuuluu erilaisten digitaalisten varastojärjestelmien käyttöä. Varastotyö on usein vuorotyötä. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti täysi-ikäisille.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Palvelulogistiikka-ala työllistää hyvin erilaisten yritysten varastoihin ja isoihin logistiikkaterminaaleihin. Tutkinto antaa jatko-opiskeluoikeuden korkeakouluun.

Opiskelutapa

Opiskelu tapahtuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Suunnitelma pitää sisällään mm. teoriaopintoja lähiopetuksena ja verkossa, hallityöskentelyä erilaisten trukkien kanssa ja työelämässä oppimista. Opiskelu voidaan myös toteuttaa oppisopimuksella sopivan työpaikan löydyttyä.

Tutkinnon sisältö

Opiskelet mm.

  • logistiikan perustaitoja (kuljetukset, varastointi, kierrätys)
  • varaston hallintaa ja kuorman käsittelyä
  • erilaisten trukkien ja pakkauslaitteiden käyttöä
  • varastoautomaation hyödyntämistä
  • varaston tietojärjestelmien käyttöä
  • varastokirjanpitoa ja varastotaloutta sekä sen vaikutuksia yrityksen talouteen
  • kansainvälisten materiaalitoimintojen perusteita

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

 

 


hae sivustolta