Logistiikan perustutkinto

Kuorma-autonkuljettaja, Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, Linja-autonkuljettaja

Ajoneuvonkujettajana, logistiikka-alan kuljetuspalveluissa toimit oleellisena osana tavara- ja henkilöliikenteen ketjua kuljettaen henkilöitä, erilaisia materiaaleja ja tuotteita. Edukon monimuotoisella kuljetuskalustolla opiskelet valitsemasi tutkintolinjan (kuorma-autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja tai linja-autonkuljettaja) mukaisesti ajoneuvojen käyttöä, lastaamista ja kuljettamista.

Opiskelemaan voit hakea kevään yhteishaussa ja jatkuvassa haussa.

Kenelle ajoneuvonkuljettajan ammatti sopii

Ajoneuvonkuljettajana olet kiinnostunut toimimaan raskaan kaluston liikenteessä vuorokauden aikaan katsomatta. Olet tarkkaavainen liikenteessä ja omaat täsmällisen työskentelytavan. Oman mielenkiinnon ja osaamisen mukaan voit suuntautua eriasteiseen tavaraliikenteeseen tai henkilöliikenteeseen.

Tutkinto on SORA-lain alaista, joten opiskelijalta edellytetään erityistä sopivuutta alalle liikennekäyttäytymisen, toimintakyvyn ja terveydentilan osaltakin.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Kuljetusala työllistää hyvin erikokoisiin kuljetuspalveluyrityksiin ja alalla on myös paljon pienyrittäjyyttä, joten oman yrityksen polkukin on ahkeralle tekijälle mahdollinen. Tutkinto antaa jatko-opiskeluoikeuden korkeakouluun.

Opiskelutapa

Opiskelu tapahtuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Suunnitelma pitää sisällään mm. teoriaopintoja lähiopetuksena ja verkossa, hallityöskentelyä, liikenneopetusta ja työelämässä oppimista. Opiskelu voidaan myös toteuttaa oppisopimuksella sopivan työpaikan löydyttyä.

Tutkinnon sisältö

Koulutus antaa perusvalmiudet kuorma-autonkuljettajan/ yhdistelmäajoneuvonkuljettajan/linja-autonkuljettajan ammatissa toimimiseen sekä mahdollistaa suuntautumisen erilaisiin kuljetustoimintoihin. Koulutuksen aikana suoritat tutkintoa vastaavan ajoneuvoluokan ajokortit.

Opiskelet mm.

  • logistiikan perustaitoja
  • ajoneuvon huoltamista
  • kuljettamista
  • varastotoimintoja
  • kuorman käsittelyä

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.


hae sivustolta