Blogi

Kasvu22 at:n opiskelijat ja kesäkerho ukrainalaisille lapsille

Opiskelujemme myötä saimme mahdollisuuden pitää kesäkerhopäiviä ukrainalaisille pakolaislapsille Kouvolan vastaanottokeskuksessa. Ensiksi kävimme opettajamme Kristiinan kanssa tutustumassa SPR:n vastaanottokeskuksen tiloihin, jotka sijaitsevat Edukon entisessä opiskelija-asuntolassa. Keskustelimme työntekijän kanssa siitä, miten voisimme toteuttaa kerhopäivämme ja ohjata lapsia päivän aikana. Emme  tienneet ollenkaan kuinka monta lasta kerhoon tulisi  tai minkä ikäisiä he olisivat.  Jakauduimme kolmeen opiskelijaryhmään, jonka jälkeen omissa ryhmissämme suunnittelimme kerhopäivän kulun.

Kerhopäivissä toteutui monenlaisia aktiviteetteja, joista osa toteutettiin sisällä ja osa ulkona. 

 

Sisätiloissa leikittiin värileikkejä, piirreltiin, järjestettiin naamiaiset, tehtiin temppurata, pelattiin lautapelejä ja erilaisia sisäpallopelejä. Pidimme myös joogaa lapsille. Suurta kiinnostusta lapsissa herätti pannunalusen ja tuulihyrrän teko puuaskarteluna.

Ulkotiloissa pelattiin mm. salibandyä, jalka-, poltto- ja pesäpalloa. Keilattiin muovikeiloilla ja pelattiin mölkkyä. Mölkky saikin osakseen suuren suosion, sillä kävi ilmi, että se oli lapsille uusi pelituttavuus, josta myös vanhemmat kiinnostuivat.

Meille opiskelijoille tämä oli silmiä avaava kokemus kaikin puolin. Vastaamme tuli mm. kielimuuri ja kulttuurien väliset erot. Päivien paras anti oli kuitenkin nähdä lapsien riemu ja ilo touhun täyttämissä kerhopäivissä. 

hae sivustolta