Pintakäsittelyalan perustutkinto

Maalari

Pintakäsittelyalan perustutkinnon, rakennusmaalauksen osaamisalan suorittanut maalari osaa tehdä korjaus- ja uudisrakennusmaalaustöitä. Hän osaa myös tapetoinnin, tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen perusteet. Rakennusten sisäpuolisten pintojen maalauksen ja tapetoinnin lisäksi hänellä voi olla erikoisosaamisena julkisivujen pintakäsittelyt, erikoispinnoitteet, sekä laatoitustyöt. Lisäksi hän osaa maalata eri materiaaleista olevia rakennusosia ja kalusteita.

Opiskelemaan voit hakea kevään yhteishaussa ja jatkuvassa haussa.

Kenelle maalarin työ sopii

Maalarin työ sopii niille, jotka haluavat työskennellä käsityöalalla. Huolellisuus ja hyvät käden taidot katsotaan eduksi alalle hakeutuessa.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Maalarit sijoittuvat pääasiassa maalausliikkeisiin erilaisiin maalaus-, saneeraus- ja entistämisalan työtehtäviin, sekä yrittäjiksi. Voit kouluttautua perustutkinnon jälkeen maalarin ammatti- sekä erikoisammattitutkintoon.

Opiskelutapa

Lähi-/etäopetus, verkko-opetus, sekä työelämässä oppiminen.

Tutkinnon sisältö

Rakennusten korjausmaalaus, uudisrakennusmaalaus, pientalojen ulkomaalaus, erikoismaalaus, vedeneristyksen perusteet ja laatoitus.

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi)

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.


hae sivustolta