Hankkeen avajaisseminaari 30.1.2025

PALKO-hankkeen avajaisseminaari Kouvolan kaupungintalolla 30.1.2025 klo 11–16.

Ohjelma

Juhlasalin takaosassa järjestetään kasviproteiinialan näyttely, johon alan eri toimijat ovat tervetulleita.

  • 12.00–12.10    Apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell avaa tilaisuuden
  • 12.10–12.15    Tervehdys PALKO-hankkeelta, Kirsi Kaikkonen, Eduko

Alustukset ja yleisökysymykset

  • 12.20–12.40 Suomalaisten palkoviljojen näkymät Euroopassa. Max Schulman, MTK.
  • 12.40–13.00 Huippu-urheilija-lääkärin ajatuksia kasviproteiinien käytöstä. Joel Naukkarinen, Rowingfinn Oy.
  • 13.00–13.10 Tauko        
  • 13.10–13.30 Innovatiiviset prosessit muuttavat elintarviketeollisuutta ja edistävät kestävää tulevaisuutta. Jonas Ekwall, GroPro Solutions AB.
  • 13.30–13.50 Proteiinikasvit ja kasviproteiinit ruokatalon resurssina. Pekka Kaikkonen, HoviRuoka Oy.
  • 13.50–14.20 Kahvitauko ja tutustuminen näyttelyyn
  • 14.20–14.40 Kasviproteiinit tuotekehityksen draiverina. Harri Latva-Mäenpää, Foodwest Oy.
  • 14.40–15.00 Miksi palkoviljat ovat mukana Helkalan tilan viljelyssä? Teemu Helkala, maatalousyrittäjä.                            
  • 15.00–15.20 Kasviproteiinit ja proteiinikasvit ateriapalvelussa. Maistuvaa ruokaa moneen makuun. Anu Mikkola, Kymijoen Ravintopalvelut Oy.
  • 15.20–15.50 Paneelikeskustelut ja yleisökysymykset

Panelistit:

    • Frederick Stoddard, Helsingin yliopisto
    • Jonas Ekwall, GroPro Solutions AB
    • Joel Naukkarinen, Rowingfinn Oy
    • Max Schulman, MTK     
  • 15.50-16.00 Yhteenveto ja päätössanat. Petri Tani, toimitusjohtaja│rehtori, Eduko.  

Tilaisuuden juontaa Jenni Liikkanen.

Seminaarin taustaa

Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi avajaisseminaariimme laajasti toimijat pellolta pöytään, alueen yritykset sekä vilja-alan ja elintarvikealan valtakunnallisten yritysten edustajat mahdollisina yhteistyökumppaneina sekä alan opiskelijat ja oppilaitosten edustajat.

Tapahtuman näytteilleasettajia kutsutaan esittelemään mahdollisuuksia, jotta aktiivisia yhteyksiä päästäisiin rakentamaan varhaisessa vaiheessa, ja tuodaan näkyväksi erilaisia toimintamalleja. Tavoitteena on rakentaa tapahtumaan kaari pellolta pöytään ja tuoda mukaan kokemusta kasviproteiineista ja palkokasveista eri näkökulmista, jotka puhuttelevat yleisöä ja kutsuvat mukaan toimintaan.

Kymenlaakson liiton alueellisen kehittämisen äkillisen muutoksen rahoituksella toteutettavassa kaksivuotisessa hankkeessa rakennetaan alusta alkaen Kymenlaaksoon toimivaa elintarvikearvoverkostoa ja aktiivista uutta liiketoimintaa pellolta pöytään sekä parannetaan proteiiniomavaraisuutta ja ruokaturvaa. Syntyvän tutkimustiedon pohjalta annetaan suosituksia toiminnan onnistumisen tueksi sekä luodaan visio tai skenaarioita tulevaisuuden toimintamalleista. Lähiruokatoimijoiden kanssa tehdään yhteistyötä ja luodaan uutta reseptiikkaa suurtalous- ja kotitalouskäyttöön.

Tulethan sinäkin mukaan rakentamaan Kymenlaaksoon Palkoviljelykeskittymää ja uutta arvoverkostoa!

hae sivustolta