PALKO

PALKO – Palkokasvien viljelykeskittymä Kymenlaaksoon

PALKO-hanke edistää elintarvikealan uudistamista, lisää työllisyyttä sekä kestävää ruokatuotantoa ja huoltovarmuutta tuottamalla tietoa palkokasvien viljelyn ja jatkojalostamisen lisäämiseksi sekä niiden hyödyntämiseksi Kymenlaakson elintarvike- ja rehuteollisuudessa.

Hankkeessa

  • Selvitämme elinkeinorakenteen uudistumista tutkimuksilla, haastatteluilla, kyselyillä, verkostotyöpajoilla ja kokeiluilla.
  • Luomme toimivan verkoston Kymenlaakson alkutuotannon ja jalostuksen toimijoiden ja muiden koti- ja ulkomaisten toimijoiden kesken myös vientiä varten.
  • Teemme konkreettista tutkimusta ja kehitystä alueelle sopivien lajikkeiden sekä parhaiden jalostusmenetelmien määrittämiseksi.
  • Kartoitamme eri lajikkeiden soveltuvuutta elintarvike- ja rehukäyttöön.

  • Kokeilemme erilaisten tuotteiden valmistusta sekä kehitämme, testaamme ja arvioimme uutta, elintarviketuotantoon soveltuvaa reseptiikkaa.

  • Selvitämme kasviproteiinipohjaisten kuluttajatuotteiden markkinoita ja vientimahdollisuuksia.

PALKO-hankkeen logo

Hankeinfo

Toteutusaika
1.9.2024–31.8.2026

Rahoitus
AKKE-rahoitus – Kymenlaakson liitto

Edukon rooli
Päätoteuttaja

Muut toteuttajat
Helsingin yliopisto
Luonnonvarakeskus
ProAgria Etelä-Suomi
Kouvola Innovation

Lisätietoja
Kirsi Kaikkonen, hankevastaava
kirsi.kaikkonen@eduko.fi
040 548 1572

Riitta Karhu, hanketyöntekijä
riitta.karhu@eduko.fi
040 483 3145

Nina Metsola, hanketyöntekijä
nina.metsola@eduko.fi
040 489 9384

hae sivustolta