PALKO
PALKO – Palkokasvien viljelykeskittymä Kymenlaaksoon
PALKO-hanke edistää elintarvikealan uudistamista, lisää työllisyyttä sekä kestävää ruokatuotantoa ja huoltovarmuutta tuottamalla tietoa palkokasvien viljelyn ja jatkojalostamisen lisäämiseksi sekä niiden hyödyntämiseksi Kymenlaakson elintarvike- ja rehuteollisuudessa.
Hankkeessa
- Selvitämme elinkeinorakenteen uudistumista tutkimuksilla, haastatteluilla, kyselyillä, verkostotyöpajoilla ja kokeiluilla.
- Luomme toimivan verkoston Kymenlaakson alkutuotannon ja jalostuksen toimijoiden ja muiden koti- ja ulkomaisten toimijoiden kesken myös vientiä varten.
- Teemme konkreettista tutkimusta ja kehitystä alueelle sopivien lajikkeiden sekä parhaiden jalostusmenetelmien määrittämiseksi.
- Kartoitamme eri lajikkeiden soveltuvuutta elintarvike- ja rehukäyttöön.
- Kokeilemme erilaisten tuotteiden valmistusta sekä kehitämme, testaamme ja arvioimme uutta, elintarviketuotantoon soveltuvaa reseptiikkaa.
- Selvitämme kasviproteiinipohjaisten kuluttajatuotteiden markkinoita ja vientimahdollisuuksia.

Lisää palkoviljelyä Kymenlaaksoon
Kehittyvä elintarvike 5/24 | Kirsi Kaikkonen, PALKO-hankkeen hankevastaava



Hankeinfo
Toteutusaika
1.9.2024–31.8.2026
Rahoitus
AKKE-rahoitus – Kymenlaakson liitto
Edukon rooli
Päätoteuttaja
Muut toteuttajat
Helsingin yliopisto
Luonnonvarakeskus
ProAgria Etelä-Suomi
Kouvola Innovation
Edukon hanketoimijat
Kirsi Kaikkonen, hankevastaava
kirsi.kaikkonen@eduko.fi
040 548 1572
Riitta Karhu, hanketyöntekijä
riitta.karhu@eduko.fi
040 483 3145
Nina Metsola, hanketyöntekijä
nina.metsola@eduko.fi
040 489 9384