Talotekniikan ammattitutkinto

Haluatko työllistyä alalle, jossa on hyvät työllistymis- ja palkkakehitysnäkymät? Suoritettuasi talotekniikan ammattitutkinnon osoitat olevasi asennuksen ja huollon osaava ammattilainen.

Koulutukseen on jatkuva haku. Haastattelussa arvioidaan tutkinnon soveltuvuus hakijalle.

Nuohooja esite (PDF)

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on talotekniikan perustutkinto tai perustutkintoa vastaavat tiedot ja taidot. Molemmissa tapauksissa henkilöllä tulee olla alalta muutaman vuoden työkokemus.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

  • Putkiasentaja (AT) toimii joko rakennustyömaalla LVI-järjestelmien asennustyöhön liittyvissä tehtävissä ja vastaa itsenäisesti asennustyön toteuttamisesta tai vaihtoehtoisesti työskentelee LVI-järjestelmien kunnossapitoon liittyvissä tehtävissä.
  • Ilmanvaihtoasennuksen osaamisalan suorittanut henkilö toimii rakennustyömaalla ilmanvaihtojärjestelmien asennustyöhön liittyvissä tehtävissä ja vastaa itsenäisesti asennustyön toteuttamisesta.
  • Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistaja (AT) toimii rakennusten ilmanvaihtojärjestelmien puhdistamiseen, säätöön ja sisäilmastomittauksiin liittyvissä töissä.
  • Rakennuspeltiseppä (AT) toimii rakennustyömaalla saumakattojen peltityötehtävissä ja julkisivujen, kermi-, tiili- ja profiilikattojen peltityötehtävissä valittujen tutkinnon osien mukaisesti.
  • Tekninen eristäjä (AT) toimii rakennustyömaalla teknisten järjestelmien eristystöissä.
  • Nuohooja (AT) suorittanut henkilö toimii palo- ja asumisturvallisuuden nuohousalan ammattilaisena joko itsenäisenä ammatinharjoittajana tai osana isompaa tiimiä.
  • Kylmäasentaja (AT) on oman alansa kokenut kylmäasennuksen ja huollon ammattilainen.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelutapa

Opiskelu on monimuotoista. Opiskelupaikka on Edukon UK85-toimipiste. Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Koulutuksen hinta on 400 €. Tutkinnosta voi suorittaa myös tutkinnon osia. Lisäksi opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalin ja -välineet. Maksua ei palauteta opintojen keskeytyessä. Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella. Koulutuksen voi halutessaan maksaa useassa erässä.


hae sivustolta