Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, S2-tuettu

Kokki, tarjoilija

Opiskele ammatti

Ammatillisen kielen kehittymisessä tuen tarvetta kokeville S2-taustaisille hakijoille tarkoitettuja koulutuksia kutsutaan S2-tuetuiksi koulutuksiksi. Näissä koulutuksissa voit opiskella ammatin ja vahvistaa ammatillisen suomen kielen taitoasi.

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi tai ruotsi ja koet tarvitsevasi tukea ammatillisen suomen kielen kehittymiseen, voit hakea tähän koulutukseen.

Koulutuksen kielitaitovaatimus on A2.1.

Edukon S2-tuettu koulutus tarkoittaa sitä, että koulutuksen alussa on 6 kuukauden pituinen ammatillisen suomen kielen hallintaa -tukeva jakso. Jakso muodostuu tutkintoon sisältyvistä opinnoista. Sen jälkeen aloitat ammatillisten tutkinnon osien opiskelun.

Kun aloitat opiskelun, sinulle tehdään oma opiskelusuunnitelma. Suunnitelmassa sovitaan mitä opiskelet ja kuinka kauan sinun opiskelusi kestää.

Koulutuksen kuvaus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle kokin tai tarjoilijan perusammattitaidon.

Kokki on käden taidon käsityöläinen. Koulutuksen aikana kehittyy makuaisti ja opit kokoamaan erilaisin tavoin makuja niin lautaselle kuin buffet-pöytään. Opintojen aikana opit myös siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelu- ja suunnittelutaitoja.

Tarjoilijana pääset osallistumaan muun muassa ruokien ja juomien myyntiin ja tarjoilutyöhön erilaisissa ravintoloissa. Opit asiakastilojen kunnostamista mutta myöskin myytävien tuotteiden esille laittoa yhdessä muun henkilöstön kanssa.

Tarjoilutaidon lisäksi opit kokonaisuuksien hahmottamista, siivous- ja hygieniataitoja, juomien valmistus- ja myyntitaitoa sekä innovointitaitoa.

´Lue lisää kokin koulutuksesta: https://www.eduko.fi/tutkinto/ravintola-ja-cateringalan-perustutkinto-kokki/ 

Lue lisää tarjoilijan koulutuksesta: https://www.eduko.fi/tutkinto/ravintola-ja-catering-alan-perustutkinto-tarjoilija/


hae sivustolta