Elintarvikealan perustutkinto

Leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinnon, leipomoalan osaamisalan suoritettuasi voit työskennellä leipuri-kondiittorina yritystoiminnan periaatteiden ja kestävän toimintatavan mukaisesti myös vaihtelevissa olosuhteissa ja kansainvälisessä ympäristössä.

Leipuri-kondiittori valmistaa erilaisia taikinoita, ruoka- ja kahvileipiä sekä konditoriatuotteita. Leipuri-kondiittorin työpaikkoja ovat leipomot, teollisuusleipomot, paistopisteet, kahvilat ja konditoriat, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteet tai pitopalveluyritykset.

Opiskelemaan voit hakea kevään yhteishaussa ja jatkuvassa haussa.

Kenelle leipuri-kondiittorin työ sopii

Leipuri-kondiittorin työ sopii kaikille alasta kiinnostuneille.

Terveydellisiä rajoitteita ovat tuki- ja liikuntaelinsairaudet ja ihottumat. Lievä hengitystieallergia on rajoite ja astma este alalle.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Elintarvikeala on kolmanneksi suurin teollisuusala ja työpaikkoja on ympäri Suomea. Kouvolassa on useita eri elintarvikealan yrityksiä.

Opiskelutapa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Opinnot sisältävät käytännön työtehtäviä oppilaitoksessa, erilaisia oppimistehtäviä, sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikalla opiskellaan koulutussopimuksella tai mahdollisesti oppisopimuksella. Koulutuksen aikana on mahdollista hakeutua ulkomaille työelämäjaksolle. Opintojen aikana opit tuntemaan erilaisia raaka-aineita, tuotteita ja niiden valmistustapoja. Käytät erilaisia koneita ja laitteita sekä tunnet teollisia prosesseja.

Tutkinnon sisältö

Elintarvikealan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Tutkinto muodostuu

  • ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä)
  • yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä)

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin mahdollisessti liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.


hae sivustolta