Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ruokapalvelujen ammattitutkinto sopii sinulle, jos haluat toimia kokkina ravitsemisalan yrityksissä tai haluat laajentaa ja syventää omaa osaamistasi ruoanvalmistustehtävissä. Ammattitutkinnosta voit erikoistua ja valita joko ravintolankokin tai suurtalouskokin osaamisalan. Opit koulutuksen aikana käsittelemään erilaisia raaka-aineita ja valmistamaan ateriakokonaisuuksia kustannustehokkaasti. Käytät tehokkaasti keittiön koneita ja laitteita. Huomioit erilaiset asiakasryhmät ja palvelet asiakkaita kohteliaasti liikeidean mukaisesti. 

Koulutukseen on jatkuva haku. Valintahaastatteluun kutsutaan hakemusten perusteella. 

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. 

Kenelle 

Ruokapalvelujen ammattitutkinto on tarkoitettu alalla työskenteleville ammatillisen osaamisen kehittämiseen. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään työpaikkaa. 

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon suorittanut ravintola- tai suurtalouskokki toimii työpaikan asiantuntijana työyhteisössä. 

Opiskelutapa 

Opiskelu edellyttää alan työpaikkaa. Koulutus toteutetaan ensisijaisesti oppisopimuskoulutuksena. 

Opintojen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa kartoitetaan aiemmin hankittu osaaminen. Opinnot koostuvat työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta, verkko-opinnoista ja lähiopetuspäivistä (1 pv/kk). 

Opintojen kesto noin 1,5 vuotta, yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. 

Tutkinnon sisältö

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.  

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa: 

  • ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki 
  • suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki. 

Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta, Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai Ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osaamispistettä), sekä valinnaisista tutkinnon osista (90 osaamispistettä). 

Pakollinen tutkinnon osa | 60 osp 

 Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala 

  • Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp 

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala 

  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp 

Valinnaiset tutkinnon osat | 90 osp

  • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
  • Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp 
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp 
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp
  • Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa | 40 osp
  • Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10-30 osp

Kustannukset

Koulutus on yksityishenkilölle maksuton. Opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalin ja -välineet. Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella.


hae sivustolta