Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Tutkinnon suorittaja saa valmiudet toimia potilaan ja hänen läheisensä terveyttä edistävässä, ehkäisevässä, hoitavassa ja kuntouttavassa mielenterveys- ja päihdetyössä.

Kenelle

Pääsyvaatimuksina ovat sosiaali- ja terveysalan ammatillisen perustutkinnon tasoiset tiedot ja taidot sekä työkokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Koulutus antaa mahdollisuuden toimia omassa työssään mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijana tai vaihtaa uuteen työpaikkaan mielenterveys- ja päihdealalle. Jatko-opintomahdollisuuksia ovat ammattikorkeakoulu ja yliopisto.

Opiskelutapa

Opiskelupaikka on Edukon UK44 toimipiste. Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Lähiopiskelupäiviä on 2 kertaa kuukaudessa klo 8-16. Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisesti.

Tutkinnon sisältö

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto koostuu kahdesta pakollisista tutkinnon osista ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat ovat:

  • Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen
  • Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen

Valinnaiset tutkinnon osat ovat: Lasten- ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö ja Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö. Jos opiskelija suorittaa näistä vain toisen, hän suorittaa toisena valinnaisena tutkinnon osana lisäksi tutkinnon osan tai osia toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Koulutuksen hinta on 300 €. Tutkinnosta voi suorittaa myös tutkinnon osia. Lisäksi opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalin ja -välineet. Maksua ei palauteta opintojen keskeytyessä. Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella. Koulutuksen voi halutessaan maksaa myös useassa erässä.


hae sivustolta