Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on monipuolinen ja työmarkkinoilla arvostettu ammatillinen perustutkinto. Työelämässä liiketoiminnan osaajia tarvitaan kaikilla eri aloilla. Perustutkinnon suorittaminen mahdollistaa monipuolisesti kaupan alalla sekä yrityksen tai muun organisaation työtehtävissä toimimisen.

Opiskelemaan voit hakea kevään yhteishaussa ja jatkuvassa haussa.

Kenelle merkonomin koulutus sopii

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on tutkinto, sopii sinulle, joka haluat toimia asiakaspalvelun, myynnin, markkinointiviestinnän tai taloushallinnon työtehtävissä. Koulutus antaa hyvät perusteet työelämästä liiketoiminnan alalla.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä esimerkiksi asiakaspalvelun ja myynnin, markkinointiviestinnän, palvelumuotoilun, taloushallinnon tai toimistopalvelujen tehtävissä erilaisissa organisaatioissa.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelutapa

Liiketoiminnan perustutkinnosta on tarjolla lähiopetusta, verkko-opetusta tai osaamista voi hankkia myös työpaikoilla. Osaaminen arvioidaan näytössä työpaikoilla. Maahanmuuttajille on tarjolla S2-tuettua opetusta.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, koostuen seuraavista osista:

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Asiakaspalvelu
  • Tuloksellinen toiminta
  • Työyhteisössä toimiminen

Valinnaisuus mahdollistaa erilaiset opintopolut, joissa voi painottua esimerkiksi asiakaspalvelu- ja myyntiosaaminen tai taloushallinto-osaaminen.

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi)

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.


Haku

Muut tämän alan koulutukset

hae sivustolta