Tullialan ammattitutkinto

Tullipalvelut, Tullivalvonta

Tullialan ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, joka työskentelee Tullin operatiivisissa perustehtävissä tai yritysten tullaus- ja huolinta- tai alusselvitystehtävissä. Tullialan ammattitutkinto antaa valmiudet toimia ulkomaankauppaa hoitavien yrityksien tullaus-, huolinta- tai alusselvitystehtävissä.

Tutkinto järjestetään yhteistyössä Tullin kanssa ja kouluttajina toimivat tullin ammattilaiset. Edukon kautta ei pääsee suoraan Tulliin töihin vaan ensin hakeudutaan Tulliin töihin, joka kouluttaa uudet henkilöt Tullialan työtehtäviin. Lisätietoja avoimista oppisopimuspaikoista saat valtiolle.fi – sivustolta: https://tulli.fi/tietoa-tullista/rekry/oppisopimus.

Tullin koulutus ja Omnia toteuttavat yhteistyössä Tullialan ammattitutkinnon tullipalvelun osaamisalalle. Koulutus on suunnattu erityisesti ulkomaankaupan parissa työskenteleville henkilöille. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Lisätietoja saat Omnian verkkosivuilta

Koulutukseen on jatkuva haku. Haastattelussa arvioidaan tutkinnon soveltuvuus hakijalle.

Tullialan ammattitutkinnossa on kaksi osaamisalaa

  • Tullipalvelujen osaamisala
  • Tullivalvonnan osaamisala

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Tullialan ammattitutkinto on näyttötutkinto ja se antaa kelpoisuuden jatko-opintoihin.

Opiskelutapa

Lähiopetus Pasilassa, verkko-opinnot sekä työpaikalla tapahtuva oppiminen.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi)

Kustannukset

Koulutus on yksityishenkilölle maksuton. Opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalin ja -välineet. Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella.

 


Haku

Muut tämän alan koulutukset

hae sivustolta