Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Kiinteistönhoitaja

Kiinteistönhoitajana työskentelet erilaisten rakennusten sekä piha-alueiden huolto- ja kunnossapitotehtävissä. Tunnet erilaiset työkoneet ja työtavat ja osaat huoltaa niin käyttämäsi koneita, kuin kiinteistöjen teknisiä järjestelmiäkin.

Koulutukseen on jatkuva haku. Haastattelussa arvioidaan tutkinnon soveltuvuus hakijalle.

Kenelle

Henkilöille joilla on halua työskennellä monimuotoisessa työympäristössä ja todella vaihtelevissa työtehtävissä osaamisen mukaan. Voit suuntautua ulkoalueiden ja kiinteistöjen yleisten tilojen kunnossapitoon tai sitten enemmän LVI-teknisten järjestelmien osaajaksi. Tutkinto on suunnattu täysi-ikäisille ja alalla edellytetään B-luokan ajokorttia.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Kiinteistöpalveluala tarjoaa moninaisia työtehtäviä alueen kiinteistöhuoltoyrityksissä ja työpaikkoja on hyvin tarjolla. Kausittaisen työn vaihtelu lisää työntekijätarvetta. Tutkinto antaa jatko-opiskeluoikeuden korkeakouluun.

Opiskelutapa

Opiskelu tapahtuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Suunnitelma pitää sisällään mm. teoriaopintoja lähiopetuksena ja verkossa, työsalitoimintaa ja työelämässä oppimista. Opiskelu voidaan myös toteuttaa oppisopimuksella sopivan työpaikan löydyttyä.

Tutkinnon sisältö

Pakolliset osat:

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen
  • Kiinteistön yleishoito ja valvonta
  • Kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen

Valinnaisia osia mm:

  • Ilmanvaihtokoneiden toimintakunnon ylläpito
  • Kiinteistöautomaation käyttäminen
  • Piha- ja ulkoalueiden hoitaminen
  • LVI-järjestelmien toimintakunnon ylläpito
  • Koneiden käsittely puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

 


hae sivustolta