Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Kodinhuoltaja

Kodinhuoltaja toimii asiakaskohteessa kotityöpalvelujen työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Hän osaa tuottaa ruokapalveluja ja kotisiivouspalveluja asiakaskodeissa tai kodinomaisissa laitoksissa. Lisäksi kodinhuoltaja osaa tehdä kodin siivouksen erityistilanteissa, hoitaa piha- ja ulkoalueita, huoltaa vaatteita ja tekstiilejä tai tuottaa avustamis- ja asiointipalveluja asiakaskodeissa.

Kenelle kodinhuoltajan työ sopii

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kodinhuoltajan osaamisala on suunnattu kotipalveluyrityksiin ja hoiva-alan laitoksiin työhön hakeutuville, joilla ei ole alan koulutusta tai työkokemusta.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Valmistunut opiskelija voi työllistyä kotisiivouspalveluja tarjoavaan yritykseen tai yhdistykseen tai kodinomaiseen hoiva-alan laitokseen puhtauspalveluiden, ateriapalveluiden, tekstiilihuollon ja hoivassa avustaviin tehtäviin sekä muihin avustaviin tehtäviin esimerkiksi pihan- ja viherkasvien hoito.

Opiskelija voi jatkaa opintojaan Kodinhuoltajan ammattitutkintoon tai hoiva-avustajaksi.

Opiskelutapa 

Opinnot koostuvat lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisistä tehtävistä ja työelämässä oppimisesta.

Opinnot kestävät noin kaksi vuotta edeten henkilökohtaisen suunnitelman mukaan, jossa huomioidaan opiskelijan lähtötilanne.

Tutkinnon sisältö

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta (15 osp), kahdesta osaamisalan valinnaisesta tutkinnon osasta (60 osp), valinnaisista tutkinnon osista (70 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Pakollinen tutkinnon osa on asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen. Valinnaisia tutkinnon osia on kaikkiaan 29, joihin sisältyy tutkinnon osa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa.

Hinta 

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

 


Haku

Muut tämän alan koulutukset

hae sivustolta