Turvallisuusalan perustutkinto

turvallisuusvalvoja

Turvallisuusalan perustutkinnon suorittaneena voit työskennellä hyvin monipuolisissa alan perustehtävissä, esimerkiksi vartijana, järjestyksenvalvojana tai teknisenä turvasuojaajana. Tutkinnon suorittanut osaa alaan liittyvän lainsäädännön ja tuntee tarvittavat viranomaisorganisaatiot. Hän osaa toimia vastuullisesti ja hallitsee vartijalle ja/tai järjestyksenvalvojalle kuuluvan voimankäytön.

Kenelle

Henkilölle, jolla on halua työskennellä monipuolisessa työympäristössä ja vaihtelevissa työtehtävissä. Voit suuntautua valinoillasi vartiointiin, järjestyksenvalvontaan tai toimintaan häiriö- ja onnettomuustilanteissa tai sitten turvatekniikkaan ja turvateknisten laitteiden käyttämiseen.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Turvallisuusala tarjoaa moninaisia työtehtäviä alan yrityksissä ja työpaikkoja on hyvin tarjolla. Tutkinto antaa myös hyvät valmiudet jatko-opiskeluun. Jatko-opintoja ovat mm. julkisen puolen viranomaistehtävät, kuten poliisi, rajavartiosto, tulli, palo- ja pelastusala sekä vankeinhoito.

Opiskelutapa

Lähiopetus, verkko-opetus ja oppisopimus.

Tutkinnon sisältö

Pakolliset tutkinnon osat

  • Turvallisuusvalvojan perustehtävässä toimiminen
  • Riskienhallinta ja turvallisuusdokumenttien laatiminen

Valinnaiset tutkinnon osat

  • Järjestyksenvalvonnan tehtävissä toimiminen
  • Uhkatilanteisiin varautuminen ja tilannehallinta
  • Turvajärjestelmän asentaminen ja huolto
  • Häiriö- ja onnettomuustilanteissa toimiminen
  • Voimankäytön hallinta

Tutkinnon tarkempi sisältö on kuvattu ePerusteissa (opintopolku.fi).

Hinta

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.


hae sivustolta